fbpx Skip to main content

Tasarım Dili Olabildiğince Sade ve Anlaşılabilir Olmalı. Peki Bu Ne Demek?

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar karmaşadan uzak ve yalın bir dille (teknik açıklamalardan uzak) uzmanlık alanlarınızın iyi ifade edildiği, görsellerin doğru ve etkili kullanıldığı bir web sitesi görmek isterler. Günlük hayatlarında internetin her platformunda gerek sosyal mecralarda gerekse haber sitelerinde yoğun reklam bombardımanına tutulduğu varsayıldığında -ki bu bir varsayımdan ötedir- artık sıkılmadan okuyabilecekleri ve karmaşık görsellerin sitenin sadece kullanıcıyı etkileyebilmek adına kullanılmadığı bir web sitesi görmek istiyorlar. Yoğun ve sıkıcı yazılar yerine tek cümlede basitçe özetlenmiş, hedefleri iyi belirlenmiş tedavilerin ya da hastalık açıklamalarının doğru açıklandığı, kolay anlaşılabilir bir web sitesi sanırım herkesin kulağına hoş gelecektir.

İçerik olarak ve tasarım dili açısından basitliği savunuyoruz ama sıradanlığı değil. Editör desteğini ucuz ve kalitesiz yazılar yerine, profesyonel ellerden çıkan ve sağlık sektöründe iş yapmış kişilerden edinmek ise bir diğer önemli faktör.

Teknik Olarak Doktor Web Sitesinde Nasıl Bir Yazılım Kullanmalıyım?

Bizce web yazılımınız her ne olursa olsun SEO optimizasyonu kolayca yapılacak ve içeriklerde SEO tekniklerinin de hızlıca uygulanabileceği bir yazılım tercih etmeniz avantajınıza olacaktır. Ayrıca sınırsız sayfa oluşturabilmeli, sınırsız kategori ve alt kategorilerinizi açabilmeli, soru cevap modülünüzle ziyaretçilerinizle etkileşim kurabilmeli, randevu modülünüzle birlikte ziyaretçilerinizden bir kaç adımda iletişim bilgilerini rahatça isteyebilmelisiniz. Bir çok doktor web sitesi paketi satan firmada üyelik sistemlerini de görmekteyiz. Eğer profesyonel bir ekibiniz ya da sitenizi yönetecek web master yoksa burası bizce pek önemli değil. Fakat data toplayabilmek ve potansiyel müşterilerinize marketing yapabilmek adına e-posta bülteni aboneliği modülünü bir seçenek olarak düşünebilirsiniz.

Özel Tasarım Gerekli midir?

Sitenizdeki içeriklerinizin özgünlüğü ve kliniğiniz hakkında bilgilerin gerçekliğinden eminseniz bu konuda özgün bir tasarım aramanıza gerek yok. Özgün tasarım modeli ile çalışan web ajansların ve doktor sitesi paketlerinde de barındırdıkları bu tasarımların size ekstra bir maliyet olarak karşınıza çıkacağını hatırlatmak isteriz. Özgün tasarım modeline harcayacağınız bütçeyi, Google Adwords ve Facebook Reklamlarında değerlendirmeniz menfaatinize olabilir.

Doğru Tipografi ve Slider Seçimi

Web sayfalarının ön yüzlerinde (genellikle anasayfada) kullanılan slider modülü birden fazla hizmetinizi bir defada sunmak için ideal bir modüldür. Ayrıca bu alanın güncellenebilir olması sebebiyle düzenleyeceğiniz kampanyaları ya da özel gün kutlamalarını v.b. sitenizin karşılama ekranlarında sunmak ziyaretçilerinizin değerli vakitlerini çalmadan onlara bir yön tabelaları oluşturmak anlamına gelir. Slider’da kullanacağınız görsellerin yüksek kalitede ve doğru sloganlar ile kullanılması ve doğru font seçimi kullanıcıda profesyonel bir web sitesi deneyimi yaşatacaktır.

Site Açılış Hızı ve Buna Etki Eden Belli Başlı Faktörler

Google sıralamasında site açılış hızının belirleyici bir faktör olduğunu açıkladı. Sitenizin hem yüksek çözünürlüklü görseller barındırmalı hem de bu görsel boyutlarının minimum seviyeye çekilmesi gerekmekte, bu durum sitenizin açılış hızına doğrudan olumlu katkı sağlayacaktır. Ayrıca sayfa açılış hızınız ne kadar iyiyse ziyaretçileriniz bir o kadar daha fazla sitenizde zaman geçirecektir. İkinci olarak Türkiye lokasyonlu ve hızlı bir hosting hizmeti sunan servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Bu konuda mutlaka profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederiz.

Nereden Başlamayım?

Eğer bir web sitesine ihtiyacınız varsa ve nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız doğru bir 360 dijital ajans tüm bu dijital maceranızda size yol gösterecektir. Doğru dijital ajans seçiminde;

  • Ajansın kuruluş tarihine ve tecrübesine,
  • Bugüne kadar yaptığı işlere,
  • Yaptığı işlerin tasarım diline,
  • Yaptığı işlerin arama sonuçlarında gösterdiği performansa bakarak doğru bir seçim yapabilirsiniz.

Sadece bir web sitesinin yetmeyeceğini aklınızdan çıkarmayarak; SEO, Grafik Tasarım, Instagram ve diğer sosyal medya hesaplarınızın takibi ve yönetimi, Adwords hesap yönetiminiz gibi tüm dijital işlerin başarıyla üstesinden gelebilecek iyi bir ekibe sahip web ajans ile çalışmayı tercih etmelisiniz.